Trekvogelpad

Dorpsstraat 12, 7251 BB Vorden | Toon op kaart

Het Trekvogelpad is het ‘langste natuurpad van Nederland’. Geen andere LAW verbindt zoveel vogelrijke natuurgebieden met elkaar. Logisch dat de Vogelbescherming meewerkt aan deze route.

Het pad wordt ook wel het ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd. Van Bergen aan Zee voert de 400 km lange route door het midden van Nederland naar Usselo bij Enschede niet ver van de Duitse grens. Van de duinen voert de route door het Midden van Noord-Holland langs droogmakerijen en veenweiden, veenrivieren en plassen. Dan wandel je door bossen en heiden van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Na het kruisen van de IJssel stap je verder over de vele landgoederen van de Achterhoek. In Vorden kruist het Trekvogelpad het Pieterpad.

De kwaliteit van de route en de gids is te danken aan de veldkennis van de vrijwilligers, goede schrijvers en fotografen die samen ook de beste wandelgids ter wereld hebben gemaakt. Met deze gids in je hand leer je het landschap te lezen, de habitat van vogels herkennen en de invloed van mensen op de natuur in Nederland te zien. Het Trekvogelpad geeft een dwarsdoorsnede van Nederland. En de uitstekende routebeschrijving met kaarten, routebeschrijving en markering in het veld maakt u het wel erg moeilijk om te verdwalen.

De wandelgids bestaat uit 192 pagina’s rijk geïllustreerd in full colour en biedt uitgebreide landschaps- en achtergrondinformatie, inclusief vele kijkpunten en vogelobservatiepunten. Tevens uitgebreide informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Op elke kaart worden overnachtingsadressen weergegeven. De actuele lijst hiervan wordt op de website gepresenteerd. Het pad is ingetekend op voor wandelaars geoptimaliseerde topografische kaarten (1:25.000) met een uitgebalanceerde detaillering. De gids geeft naast de kaarten een stap-voor-stap beschrijving van de route, die met de bekende wit-rode markeringen in het veld wordt aangegeven. De route is in beide richtingen gemarkeerd en kan ook van Enschede tot Bergen aan Zee gelopen worden.

De wandelgids is verkrijgbaar bij de VVV à € 19,90.