Visie van Vitale Kern Vorden

, 7251 Vorden | Toon op kaart

ANALYSE

Eerst geven we hieronder de ingebrachte ideeën weer die in januari 2019 door ongeveer 80 Vordenaren zijn ingebracht tijdens de inloopdag in het pand van Bleumink (nu VVV).

 

VISIE OP HET DORPSCENTRUM

Op basis van de ingebrachte ideeën is de werkgroep Vitale kern Vorden (bestaande uit inwoners van Vorden) aan de slag gegaan samen met architect en vertegenwoordigers van de gemeente om een tot een visie te komen die recht doet aan de wensen van de Vordenaren. Hieronder de grote lijnen van de visie. Later zal dit meer in detail worden uitgewerkt.

 

PLAN NIEUW MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW CENTRUM

De ondernemers in het gebied rondom de Albert Heijn en Bleumink hebben de handen ineen geslagen en hebben een plan gemaakt dat naadloos aansluit bij de hierboven beschreven visie.

Het gaat om het gebied dat met groen is omlijnd. Alle ondernemers in dit gebied en eigenaren van gebouwen en grond zijn betrokken en enthousiast over dit plan. Het heeft voor iedereen voordelen.

 

Hieronder is het idee voor de nieuwe situatie weergegeven. Eén gebouw met verschillende fraaie gevels die bij de dorp Vorden passen. In het gebouw kunnen alle betrokken ondernemers hun activiteiten onderbrengen. Voordeel is dat onder het gebouw parkeergelegenheid kan worden gemaakt zodat geparkeerde auto's minder zichtbaar zijn en bezoekers in een paar stappen in het centrum zijn. Het nieuwe gebouw laat een brede doorgang van De Bleek naar het centrum open. Voorzien van veel groen. Met dit plan en de visie hierboven zal ook de zijde waar nu de parkeerplaats is een mooie groene uitstraling krijgen zodat het ook daar aangenaam verblijven zal zijn.

 

 

E-mail