Kastelen & Landhuizen

Vorden is ontstaan aan een doorwaadbare plaats in de beek. Rondom deze beek werden kastelen gebouwd en ontstonden landgoederen. In het midden ligt het levendige dorp, met restaurants, terrasjes, winkels en meer.

Kastelen

Rondom Vorden op de landgoederen staan buitens, waarvan er acht de geschiedenis van een kasteel hebben. Het bezit van zo'n kasteel was belangrijk omdat je dan ridder kon worden en belangrijke functies in het bestuur kon gaan bekleden. De oudste delen die soms 700 jaar oud zijn, vind je nog terug in een aantal kastelen. Deze rijksmonumenten zijn particulier bewoond. Kasteel Vorden is op gezette tijden van binnen te bezichtigen.

Landgoederen

Vorden is omringd door landgoederen die particulier bezit zijn. Op deze landgoederen kun je goed de geschiedenis van dit gebied ervaren. Lanen met oude bomen die de indrukwekkende toegang vormen. Monumentale boerderijen die al eeuwen bij het kasteel horen en gepacht worden door boeren. Prachtige romantische tuinen die op gezette tijden te bezoeken zijn. Boeiende natuur die in de loop van de eeuwen is gemaakt door baronnen, baronessen, jonkheren en andere beheerders van dit historisch erfgoed. Veel landgoederen en tuinen zijn geheel of gedeeltelijk toegankelijk.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: