Kasteel Vorden

De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden | Tel: +31 575 550 684 | Toon op kaart

Website E-mail

Kasteel Vorden is toegankelijk voor publiek. Kasteel Vorden werd voor het eerst genoemd in een koopakte uit 1315, waarin Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen schonk aan zijn oom, Dirk van Vorden. Bij deze familie begint de geschiedenis van Kasteel Vorden.

Met veel plezier heet ik u welkom op mijn 12e eeuws kasteel.

Als eigenaresse is het mijn thuis sinds 2005 en ik hoop dat iets van z'n speciale charme u net zo zal intrigeren als het mij doet.

We zijn voortdurend bezig om het kasteel nog aantrekkelijker voor bezoekers te maken. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen, Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door koningin Beatrix geschonken ronde tafel (zie foto boven). Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Sinds 2018 zijn ook onze privé-vertrekken, inclusief onze eigen slaapkamer en keuken, beschikbaar voor onze bezoekers.

Ook buiten het kasteel is er genoeg te doen en te zien. Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute.  Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteiten liggen op ca. 30 minuten rijden.

In tegenstelling tot de meeste Kastelen, komt u bij ons letterlijk op bezoek bij ons thuis. Naast mezelf en mijn man, wonen hier ook onze Rhodesian Ridgeback Pippa en ons Siamese kat Rupert. Buiten scharrelen onze 2 Rosé Kaketoes Monty en Felice. Ik maak met plezier de vertrekken schoon en houdt vooral de slaapkamers schoon. Echter omdat het een oud kasteel is, is het niet mogelijk om het elk moment stofvrij te houden. We vragen uw begrip hiervoor.

Kasteel Vorden is nu 5 dagen per week open: van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00. LET OP de Ingang (ook voor koffie en koek om mee te nemen (Coffee to Go) is nu tijdelijk via de Houten Brug. Kijk elke keer naar onze borden voor de juiste ingang, want we kunnen ook weer switchen naar het restaurant 't Kasteelhaantje !.

We zorgen ervoor dat u zich aan de bekende Corona-regels kunt en gaat houden (1.5m, etc.). Met onze audiotour komt u het Kasteel via een ingang in, vervolgens wordt u door het kasteel geleid (eenrichtingsweg) en komt u er via een andere uitgang er weer uit.

Bewonder onze kunstcollectie en onze mooie tuin en binnenplaats met al onze bloeiende planten.

Ook hebben wij in onze nieuwe Brocante hoek uitgebreid met onze kasteelzolderopruiming; een soort Lente-brocante dus.

Het restaurant is geopend voor koffie en koek à Go; dus om mee te nemen. Zitten kan dus niet.

 

Meer informatie:  http://www.kasteelvorden.nl/news/40/15/Openingstijden-Kasteel-en-restaurant.html.

Of bel ons: 0575-550684.

Entree (in 2018) met audio-tour: € 12,00; kinderen € 7,50.