4xV

De Boonk 55, 7251 BT Vorden | Toon op kaart

De stichting heeft als doel het dorp Vorden en de daarbij traditioneel behorende buurtschappen op duurzame wijze te helpen ontwikkelen. Het gaat dan om zaken als wonen, winkelen, toerisme, culinariteit, cultuur en sport. Uitgangspunten daarbij zijn het behouden en versterken van de eigenheid en het cultureel erfgoed.

De Stichting werkt nauw samen met alle organisaties en personen die kunnen helpen het doel van de stichting dichterbij te brengen. 

Projecten die onder beheer van de stichting:

Bilderspad

De ontwikkeling van een wandelpad langs de plaatsen waar de romantische schilder Bilders tussen 1860 en 1870 het landschap, Kasteel Vorden en het dorp heeft geschilderd. Het pad is op 7 juni 2019 geopend. In 2020 wordt het project afgerond met het plaatsen van de houten informatiezuilen.

Leaderproject 'Kastelen Park Vorden'

Dit project geeft het toerisme in Vorden en omgeving een kwaliteitsimpuls door het aanbod via samenwerking te bundelen en zichtbaar te maken met één gezicht: ‘Kastelen Park Vorden’. De belangrijkste vernieuwing is het tot leven brengen met moderne communicatiemiddelen van de prachtige verhalen als je het gebied met fiets, te voet, met e-voertuigen, paard, koets, etc., doorkruist. Zo ontstaat een toeristische trekpleister met diepte en beleving die de economische activiteiten in dit (krimp-)gebied nu en in de toekomst substantieel aanjaagt. In de eerste fase zal het project de volgende producten opleveren:

  • 8 kastelenbrochure

  • 8 kastelen app

  • expowand over ontstaan van kastelen

  • expowand over leenstelsel

  • boekje met basisinformatie over de 8 kastelen

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de volgende organisaties: